Villa Verdicchio

Vakantie bij Nederlanders in Italië

Vakantie bij
Nederlanders in Italië

Vakantie bij Nederlanders in Italië? Dat doe je in Le Marche bij Villa Verdicchio. 

Dit is een betoverende bestemming voor wijn-, gastronomie-, natuur- en cultuurliefhebbers die graag nieuwe ervaringen willen ontdekken buiten de begaande paden en ver weg van het massa toerisme.

Maar wat maakt vakantie bij Nederlanders in Italië zo speciaal? 

Wij geven je de beste redenen waarom dit de perfecte keuze is voor wijnliefhebbers die het comfortabel vinden om bij Nederlanderse B&B eigenaren (en wijnkenners) in Italië op vakantie te gaan.

Als gemixt Nederlands / Vlaams koppel kun je eenvoudig jouw wensen voor jouw ideale wijnreis met ons bespreken. 

Wij, Lena en Roberto, zijn al enige tijd ‘Vero Cuprense’, wat zo veel wil zeggen als ‘echte Cuprense’. Een Cuprense is een inwoner van Cupramontana. Doordat wij alle wijnboeren van het dorp persoonlijk kennen, kunnen we jou met hen in contact brengen om hun wijngaarden en cantina’s (wijnkelders) te bezoeken en hun wijnen te proeven. Door de unieke ligging van Cupramontana zijn de wijnen van de verschillende wijnproducenten zeer divers en bovendien van een hoog niveau.

Waarom ga je op vakantie
bij Nederlanders in Italië?

dagelijks vers bereidt ontbijt bij Villa Verdicchio

Nederlandse taal en gewoontes

Hoewel Italië niet de andere kant van de wereld is, kan reizen naar Italië soms een uitdaging zijn, vooral als het gaat om taalbarrières en culturele verschillen.

Door op vakantie te gaan bij Nederlanders in Italië kunnen Nederlandse reizigers genieten van de vertrouwdheid van hun eigen taal en culturele gewoonten, wat jouw reis gemakkelijker, comfortabeler en vertrouwder maakt.

Voor de meeste Italianen volstaat een espresso en een ontbijtkoek als ontbijt. Ook lekker, maar op vakantie wil jij misschien toch iets méér? Zo maken wij voor onze gasten een uitgebreid ontbijt met heerlijke lokale lekkernijen. 

Bovendien spreken wij (uiteraard) jullie taal maar kunnen jullie ook helpen met het maken van reserveringen en planningen voor leuke reisroutes. Iets wat toch wat lastiger is als je geen Italiaans spreekt. Hoewel er hier en daar wat Engels wordt gesproken is Italiaans toch de belangrijkste taal hier in de buurt.

Persoonlijke aandacht

Blijf je liever weg van het massa toerisme en kun je een persoonlijke aanpak waarderen? We willen jou de beste service bieden. Elke ochtend kun je tussen half negen en tien uur ontbijten en naast een uitgebreid ontbijt maken wij jouw koffie en eitje zoals jij het graag hebt. 

Wij zijn benieuwd naar jouw ontdekkingen van Le Marche. Of het nu dat ene fijne restaurant is of dat strandje dat wij nog niet kennen? We horen het graag van je.

Vind je het prettig om in een intiemere setting te verblijven waar je kan communiceren met de eigenaren, lokale tips kan krijgen en meer te weten kan komen over de omgeving vanuit het perspectief van een landgenoot? Kom dan eens op vakantie bij Villa Verdicchio.

Authentieke ervaring

Villa Verdicchio wordt gerund door Lena en Roberto. Wij kennen de regio goed en kunnen je helpen bij het ontdekken van minder bekende plekken en authentieke ervaringen buiten de toeristische hotspots. In het seizoen kunnen we je meenemen naar onze buren en laten zien hoe zij hun land en wijngaarden nog op de klassieke manier bewerken. 

We kennen ook de leukste geheimtips waar je nog kan kennismaken met de lokale bevolking. Ook voor een verfrissende duik kennen wij ook de fijnste plekjes om te ontdekken.

Reiservaringen en passie voor Italië

Nederlandse B&B eigenaren in Italië -zoals wij- delen graag onze passie voor Italië en de cultuur met onze gasten. Deze gedeelde interesse en ervaringen kan jouw vakantie nog specialer maken.

passie voor het italiaanse leven

Heerlijk op vakantie bij Nederlanders in Italië

Expertise in wijnen uit Le Marche

wijngaarden van Cherubini in Cupramontana

Kennis van de beste wijnhuizen

Als echte wijnliefhebbers kennen we alle wijnboeren van Cupramontana en omgeving. Daarom kunnen we je adviseren over de beste wijnhuizen om te bezoeken, zoals Sparapani Frati Bianchi, Vallerosa Bonci, Colonnara, Marasca Rossi en Cherubini en nog vele anderen waar je kunt genieten van heerlijke Verdicchio en andere wijnen.

We maken met plezier de afspraken voor jou en kondigen jouw bezoek bij de wijnboeren aan. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten de heerlijke Verdicchio’s die je gaat proeven.

Inzicht in lokale druivensoorten

Wil je graag meer leren over de lokale druivensoorten van Le Marche? We kunnen je informeren over unieke druivensoorten die in Le Marche worden verbouwd, zoals de Verdicchio, Pecorino, Passarina of de Lacrima di Morro d’Alba, een zeldzame en aromatische druif die wordt verbouwd in de regio rond Morro d’Alba. We geven je graag ook meer informatie over de verschillende DOC en DOCG wijnregio’s in Le Marche. In onze blog kan je al meer over lezen.

op maat gemaakte wijnroutes vanuit Villa Verdicchio

Begeleiding bij wijnroutes

Ga je graag op pad om de wijnhuizen te ontdekken? We geven je inzicht in de verschillende wijnroutes in de regio en stellen deze graag met jou samen.

In Le Marche zijn meer dan 700 wijnhuizen. 400 hiervan liggen rondom Villa Verdicchio in de regio Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Afhankelijk van jouw smaak -en welke regio je die dag graag zou willen gaan ontdekken- kunnen wij je dagelijkse helpen met het samenstellen van een reisroute.

Hier is een voorbeeld van een mooie dagtrip vanuit Villa Verdicchio naar Poderi Mattioli, Santa Barbara, Vicari en Filodivino. Een prachtige rit door het mooie glooiende landschap van de Castelli di Jesi wijnregio. 

Informatie over de leukste lokale wijnfestivals

We kunnen je informeren over lokale wijnfestivals en evenementen, zodat je de kans hebt om de wijnen van Le Marche te proeven en te feest vieren met de gastvrije lokale bevolking.

Het bekendste wijnfestival word elk jaar in de hoofdstad van de Verdicchio georganiseerd: Cupramontana. Dit feest vindt sinds 1937 elk jaar plaats op de eerste zondag van oktober en de vier dagen daarvoor. We hebben een mooie blog geschreven waar je verder kan lezen over het oudste wijnfestival van Italië; Het Sagra dell’Uva in Cupramontana.

Wijnproeverijen op locatie in Le Marche

Poderi Mattioli wijn ontdekken bij Villa Verdicchio.

Wijnproeven

Je kunt genieten van wijn in de tuin van Viila Verdicchio, onze B&B for winelovers. Hier kan je ontspannen en de verschillende lokale wijnen proeven. 

In onze grote tuin heb je genoeg privacy en zijn er diverse terrassen en (lig)stoelen waar je kan genieten van een lekker glas wijn en je ondertussen kan genieten van het heerlijke uitzicht en zonsondergang.

Bezoek aan lokale wijnhuizen

We kunnen een wijnproeverij organiseren bij een lokaal wijnhuis, waar je direct kunt kennismaken met de wijnmakers en hun passie kunt ervaren. Wij weten welke wijnboeren een mondje engels spreken zodat je toch een iets leukere ervaring hebt als je de italiaanse taal (nog) niet machtig bent. Hier op de foto Cantina Santa Barbara in Barbara een van de mooie Castelli di Jesi dorpjes.

Cantina Santa Barbara

wijnproductie van dichtbij bekijken

Neem je graag een kijkje achter de schermen? We kunnen je introduceren bij wijnhuizen in de buurt die je rondleiden in hun cantina (wijnkelder). Tijdens het oogstseizoen kun je kijken naar het plukken van druiven. 

Op andere momenten zie je andere activiteiten die verband houden met de wijnproductie. De lokale wijnproducenten ontvangen je met open armen en vertellen vol passie over hun historie, hun land en hun productietechnieken die vaak van vader op zoon/dochter zijn doorgegeven.

Wijntours en gidsen

Maak je graag een tour met een professionele wijngids? We kunnen wijntours regelen waarbij je verschillende wijnhuizen bezoekt en de wijnen van Le Marche kunt proeven onder begeleiding van een deskundige gids. Het mooiste van alles? Je hoeft niet zelf te rijden, waardoor je extra relaxt kan genieten.

wijngaarden ontdekken tijdens wijntours

Culinaire ervaringen in Le Marche

Kookworkshops

Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je zelf in de potten en pannen roeren? We kunnen kookworkshops voor je boeken waarbij je leert hoe je authentieke Italiaanse gerechten kunt bereiden die perfect passen bij de wijnen uit Le Marche.

Lokale marktbezoeken

Slenter je graag over de markt op zoek naar lekkernijen? We kunnen je tips geven voor lokale markten, waar je verse ingrediënten kunt kopen om een heerlijke maaltijd te bereiden die je kunt combineren met de lokale wijnen. In onze Cantina staat onze gastenkeuken hiervoor tot jouw beschikking. Sommige gasten kregen zelfs zin om te koken voor ons en de andere gasten. Zo genieten we samen van lekkernijen en wijn.

Tamburo Battente - meat dish

Dineren in lokale restaurants van Le Marche

Of je nu op zoek bent naar een pizzeria, osteria, ristorante of sterrenzaak? We geven je tips voor de beste restaurants van Le Marche waar je kunt genieten van de traditionele Marchigiaanse keuken, compleet met de beste lokale wijnen.

Advies over wijn- en spijscombinaties

In onze cantina hebben we een mooie overzicht staan van de diverse wijnen uit de verschillende wijnregio’s van Le Marche. We adviseren je over welke gerechten het beste samengaan met de wijnen uit Le Marche, zodat je de ultieme smaakcombinaties kunt ontdekken.

overzicht van verschillende wijnhuizen in Cupramontana

Verkenning van het prachtige landschap in Le Marche

Wandeling top monte san vicino

Wandelen en fietsen door wijngaarden

Eventjes genoeg wijn gedronken en wil je er eens actief op uittrekken? We kunnen  je informeren over de beste wandel- en fietsroutes in de omgeving, waarbij je door wijngaarden en schilderachtige landschappen kunt trekken.

Ontdekken van natuurlijke schoonheid

In de buurt van Villa Verdicchio ontdek je prachtige natuurpracht. We kunnen je begeleiden naar verborgen juweeltjes zoals Canfaito, een prachtig beukenbos, de Monte Conero, een indrukwekkend natuurgebied met prachtige uitzichten over de Adriatische Zee. Maar vergeet ook zeker de sprookjesachtige omgeving van Lago Cingoli niet

lago di Cingoli - Baia di Popeye

Bezoeken van historische dorpen en steden

Op een korte autorit vindt de meest prachtige dorpen en steden. We kunnen je adviseren over welke je kan bezoeken, zoals Urbino, een UNESCO-werelderfgoedstad met een rijke geschiedenis en charmante straatjes. Maar vergeet ook zeker Assisi, Ancona, Perugia, Jesi, Gubbio en Ascoli Piceno niet. Allemaal met een leuke daguitstap te bezoeken vanuit Villa Verdicchio.

Lokale gidsen en culturele inzichten

We kunnen je in contact brengen met lokale gidsen die je meer kunnen vertellen over de geschiedenis en cultuur van Le Marche, terwijl je geniet van het prachtige landschap. Ze worden er geregeld rondleidingen gedaan in Perugia en Assisi.

Assisi Piazza inferiore di San Francesco

Vakantie bij Nederlanders in Italië

Hopelijk heb je zo een beter idee waarom een vakantie bij Nederlanders in Italië een geweldige keuze is voor wijnliefhebbers. Geniet van de expertise in lokale wijnen, wijnproeverijen op locatie, culinaire ervaringen en de verkenning van het prachtige landschap. Proost op een onvergetelijke wijnreis naar Le Marche!

Je bent er bijna...

Download gratis wijnreismagazine
Le Marche

Bedankt voor je inschrijving!

GRATIS
WIJNREISGIDS

Wil je de leukste wijnhuizen en restaurants in de buurt van Villa Verdicchio ontdekken?

Download dan onze wijnreisgids!

cantina santa barbara 1600bx900h

This website uses cookies to give you the best experience on our website

This website uses cookies to give you the best experience on our website

GRATIS
Wijnreisgids
129 pagina's
VV logo white ondergaande zon voor website

This website uses cookies to give you the best online experience.